Anime i manga en català

Moderadors: Guiru, Maki

 
Kaisser
Usuari
Usuari
Entrades: 20
Membre des de: dj. 12 oct. 2017, 12:42

Dubte sobre mida d'arxius multimedia i la seva qualitat

dg. 26 maig 2019, 21:05

Hola,

D'entrada m'agradaria aclarir que sóc un usuari molt novell i sense gaires (gens) coneixements tècnics i m'ha sorgit un dubte arran dels episodis que he descarregat d'Inuyasha, concretament les 5 box que ha compartit el company Dave2 per mitjà de torrent.

Suposo que el que diré ara serà considerat un ultratge però per motius de manca d'espai on emmagatzemar els animes intento, per mitjà de l'eina MKVToolNix, treure els àudios i subtítols que no m'interessen i així guanya una mica d'espai, alhora que aprofito per afegir un arxiu XML amb els tags que m'interessen i una imatge cover. El cas és que una vegada acabat aquest procés m'he adonat que la mida resultant dels arxius continua essent increïblement gran i voldria saber si existeix cap mètode per reduir la mida sense que alterés les modificacions fetes per mi (tags i cover) i no produís una gran pèrdua de qualitat.

Qualsevol ajuda em serà d'utilitat i disculpeu la meva mancança però estic molt justet de coneixements tècnics.

Salut!
 
Avatar de l’usuari
tato25
Chishinchu
Chishinchu
Entrades: 3524
Membre des de: dg. 24 jul. 2005, 16:21
Contacta:

Re: Dubte sobre mida d'arxius multimedia i la seva qualitat

dl. 27 maig 2019, 19:38

Malauradament, et tocará codificar aquest nou mkv creat. Estem parlants d'arxius m2ts, és a dir arxius d'un bluray encapsulats en mkv per en Dave. Contenidors que inclouen una pista de vídeo 1920*1080, tres pistes d'àudio format DTS-HD MA i subs pgs.
L'àudio que t'has quedat, el pots convertir a Flac, (free lowless audio codec), és a dir, et farà una còpia exacta sense pèrdua reduint el pes de l'arxiu, però, per nassos també hauràs de codificar la pista de vídeo.
El més compatible és el AVC/h264/x264 8 bits. Et reduirà el pes del vídeo. Si encara vols que pesi menys, pots utilitzar el mateix còdec però la versió 10 bits. Això sí, és menys compatible amb els dispositius: TV, Smartphones, consoles, etc... I per últim, pots fer servir l'HEVC/x265, és el que et deixarà el vídeo amb menys pes, però només és compatible amb dispositius força nous, diguem que entre 3~5 d'anys d'antiguitat. No cal oblidar, que tot bluray la imatge, com he dit abans és de 1920*1080, (16:9). Aquest anime és un 4:3, 1440*1080, o sigui que l'hauries de treure les bandes negres laterals. Ja per acabar en temes de codificar, si vols que encara ocupi menys espai els airxius, sobretot el vídeo, pots reduir la resolució, mantenint la relació d'aspecte 4:3. Les 2 més comuns serien 1280*960 i 960*720. L'ultim consell seria passar els subtítols pgs a srt i estalviar-te uns megues.

Sé que tot això potser et sona estrany, i creuràs que et seria massa complicat. Jo sempre dic que "Nadie nace enseñado", i és qüestió de pràctica. N'Hi ha força programes lliures per codificar arxius, i eïnes per extreure el contingut d'un m2ts, mkv i/o mp4, fins i tot .avi, però aquest últim, tot i que encara es fa servir, jo ja el considero desfassat.

*Apunt - M2ts, mkv, mp4, ogm, avi, ts... no deixen de ser contenidors amb una pista de vídeo, una o diverses pistes d'àudio, i subtítols opcionals.

Eïnes gratuites per extreure contingut:
- M2ts -> tsMuxeR -> L'opció "Demux"
- Mkv -> gMKVExtractGUI -> Cal indicar-li on tenim a l'ordinador la carpeta mkvtoolnix. *Si no la tens, tria la descàrrega del teu sistema operatiu, descarrega, i extrau el seu contigut allà on vulguis.
- Mp4 -> YAMB - Aquesta s'instal·la.

Per codificar vídeo i àudio, jo faig servir Megui. També hi ha la versió de 64bits: Megui x64.

Aquest programa treballa, per al vídeo, scripts .avs, que no deixen de ser un bloc de notes amb instruccions per tal que el programa les vagi llegint i fent.
Un exemple del meu avs per Inuyasha:
LoadPlugin("C:\Users\tato\Downloads\Megui\tools\ffms\ffms2.dll")
FFVideoSource("G:\Anime\Process\Inuyasha\Edit\009.mkv", fpsnum=24000, fpsden=1001)
crop(240, 0, -240, 0)
Spline64Resize(1440,1080) # Spline64 (Sharp)


La prímera línea llegeix on tinc l'indexador que farà servir per tractar i carregar el vídeo.
La segona, on és l'arxiu a tractar, i l'indica que els fps són a 23,976, (fpsnum=24000, fpsden=1001). Això últim és opcional. Si no ho vols, deixeríem la línea així:FFVideoSource("G:\Anime\Process\Inuyasha\Edit\009.mkv")
La tercera, el crop, és per treure-li les bandes negres laterals. 240 píxels a dreta i esquerra.
I la darrera, perquè ho deixi a la resolució que vull, 1440*1080, (4:3).

Val a dir que no utilitzo cap altre filtre, n'hi ha un munt, i que el còdec emprat és el HEVC a CRF20, dins d'aquest paràmetre/valor/nombre, codifica amb un bitrate variable. Això fa que si les escenes del vídeo són "tranquil·les", l'arxiu obtingut ocuparà menys i viceversa si són "violentes", en el sentit de molta acció, canvis constant de pla, etc... Tot i així, ocuparà molt menys que el m2ts original.
El programa també et permet convertir àudios.

I ara sí, per acabar, si hem extret els subtítols pgs i els volem en un altre format, jo t'aconsello dos programes que treballen per igual, amb l'OCR, detectar les lletres en imatges.
Un més automàtic és el Subtitle Edit, i l'altre, més manual, el Dvd SubExtractor.

El primer pot donar-te més errades ja que intenta detectar les lletres per sí sol i les pot confondre, especialment la "I" majúscula per l'ele minúscula, "l". Però un cop que acaba, podem repassar el text i corregir-lo nosaltres mateixos. Després, el podem guardar en diferents formats.
L'altre, com et deia, és més manual. Un cop carregat el pgs, cada caràcter que detecti, li haurem de dir quin és prement el correcte al teclat, i ell mateix anirà creant una base de dades on cada cop ens anirà demanant menys caràcters. Un cop acaba, també podem repassar el text i guardar-ho en .srt, (text sense estils) o ass, (amb estils, comú entre els fansubs).

Si fas tot això, o només convertir vídeo i àudio que has triat, pots empaquetar-ho de nou dins d'un mkv amb els teus tags i covers. Veuràs que el pes de l'arxiu original, l'mt2s, del teu mkv creat, i del nou mkv, variarà considerablament de pes, sent aquest últim el que ocupi menys.

Per tal que et facis una idea, el meu episodi 8 d'Inuyasha pesa, 645MB dels gairebé 4GB de l'm2ts original. És un 1440*1080p, amb català, castellà i japonès, audio Flac 2.0, i subtitols en castellà i català complets i forçats, (per a titols, cartells i el resum del proper episodi), en format .ass, tot dins d'un mkv.

I llestos, això seria tot. Caldria endinsar-nos més en l'ús dels programes, i poca cosa quedaria. Només mancaria anar practicant, agafant experiència i en poc temps, toquem ferro, el procés de codificar no ho veuràs gens, o no tant, complicat.
tato25 l’ha editat per darrera vegada el dia: dc. 29 maig 2019, 06:57, en total s’ha editat 3 vegades.
Imatge
 
Kaisser
Usuari
Usuari
Entrades: 20
Membre des de: dj. 12 oct. 2017, 12:42

Re: Dubte sobre mida d'arxius multimedia i la seva qualitat

dl. 27 maig 2019, 22:25

Moltíssimes gràcies per respondre tato25.

La teva resposta és magnífica. T'he llegit, i de fet t'escric ara també, des del meu mòbil i no he pogut assimilar i cercar els conceptes i programes que m'indiques però m'he fet una imatge global molt clarificadora.

Demà, quan estigui amb l'ordinador, sense distraccions i pugui dedicar el temps que es mereix, tornaré a llegir la teva resposta i començar a pair bé totes les explicacions. En qualsevol cas comentaré per aquí els resultats, dubtes o allò que cregui que pot servir a altres usuaris sense coneixements com jo. Gràcies!

Salut!
 
Avatar de l’usuari
tato25
Chishinchu
Chishinchu
Entrades: 3524
Membre des de: dg. 24 jul. 2005, 16:21
Contacta:

Re: Dubte sobre mida d'arxius multimedia i la seva qualitat

dl. 27 maig 2019, 23:33

No es mereixen. Ja veuràs que poc a poc, la cosa millora.
Com a consell, si tens algun vídeo curt a l'ordinador, podries provar de començar per ell com a pràctica. No és necessari però ajuda i força, per fer-se una idea, ja que el totxo de dalt diria que és una noció bàsica/ontroducció. Per entendre'ns, jo tampoc en sóc un expert. Em defenso amb prou feines. Per aquí al fòrum hi corren altres usuaris amb més idea que jo, i segur que si es passen pel fil, t'aconsellerien millor.
Val a dir que no tothom utilitza els mateixos programes per aconseguir el mateix o millor resultat a l'hora de codificar un arxiu. És qüestió de trobar aquell o aquells que et sentis més còmode amb el seu ús.
Dit això, hi seré per aquí per qualsevol dubte que se't pugui presentar, i si el sé, amb molt de gust t'ajudaré.
Que vagi bé.
Imatge
 
Kaisser
Usuari
Usuari
Entrades: 20
Membre des de: dj. 12 oct. 2017, 12:42

Re: Dubte sobre mida d'arxius multimedia i la seva qualitat

dc. 29 maig 2019, 21:10

Gràcies per respondre de nou tato25.

Ahir vaig estar molt enfeinat i no vaig poder trobar un espai de temps per dedicar-li al tema, disculpa. Dit això, avui si m'he pogut posar mans a la feina i han començat els problemes jeje.

El primer problema és que fins ara (i encara no ho enxampo ni ho tinc gaire clar) confonc el que són formats, contenidors, còdecs i tot això. Haig de fer colzes i entendre què és cada cosa i com ho organitzo jeràrquicament.

Bé, una vegada començant a cercar sobre els programes esmentats. He descarregat tsMuxeR, gMKVExtractGUI i Megui x64 (MKVToolNix ja el tenia instal·lat, de fet és l'únic que amb prou feines se utilitzar). Segons comentaves, els dos primers programes serveixen per extreure les pistes de vídeo dels contenidors. Ho he intentat fer amb gMKVExtractGUI i efectivament m'ha extret la pista d'àudio però amb un format/extensió que no he vist mai, és .avc
Imatge
Imatge

Obviant aquest problema (tècnicament entenc el que fa, que és separar el vídeo del meu arxiu .mkv, que conté àudio i subtítols) he intentat entendre el següent programa que és el Megui però m'he quedat atura't aquí.
LoadPlugin("C:\Users\tato\Downloads\Megui\tools\ffms\ffms2.dll")
FFVideoSource("G:\Anime\Process\Inuyasha\Edit\009.mkv", fpsnum=24000, fpsden=1001)
crop(240, 0, -240, 0)
Spline64Resize(1440,1080) # Spline64 (Sharp)

Del teu script .avs de configuració entenc tot menys la primera línia, ja que no veig per què utilitzes el que tu anomenes indexador i no un altre. A més, buscant a la meva ruta tools no trobo pas els directoris ffms.
Imatge

I fins aquí he pogut arribar. He buscat informació i sembla ser, ho desconec, que el programa Handbrake fa més o menys tot el procés complet que descrius (tot i que he llegit en aquest mateix fòrum que aquest programa és força dolent). Anant amb pilot automàtic i deixant el 90% de les opcions per defecte estic "encodejant" (es diu així?) el primer episodi d'Inuyasha a manera de prova, per veure què fa cada opció i el resultat. El problema és que és una tasca que requereix un gran ordinador i el meu és molt antic, de l'any 2012 passats 40 minuts encara no ha acabat ^^u.

En resum, en la pràctica no he aconseguit res encara però estic aprenent força amb tota aquesta gresca, fins ara, com ja comento, només afegia tags XML o imatges incrustades, sense parar compte amb els còdecs, tamany d'arxiu, etc. Ja veig que ha sigut un greu error, haig de posar-me les pil·les :yeah:.

Continuaré comentant resultats i si surto d'aquesta, tot i que ja començo a intuir que, per intentar estalviar-me d'haver de tornar de treure àudios, afegir tags, etc. hauré d'"encodejar" un munt d'hores.

Salut!

ACTUALITZACIÓ: Ha finalitzat Handbrake amb el nou "encodejat". M'he quedat de pedra quan he vist que el pes original del capítol era de 2.83GB i el resultat ha sigut un capítol amb un pes de 200MB. Aparentment la qualitat és la mateixa comparant-los a ull però m'agradaria saber si hi ha cap mètode més empíric per comprovar que la qualitat és la mateixa.

En qualsevol cas, el procés de "encodejat" s'ha cruspit el cover incrustada, així com l'arxiu XML amb els tags modificats pel que estic, de totes totes, ben fotut i em tocarà descarregar de nou una versió més lleugera o fer-ho jo mateix per aprendre però en ambdós casos després encara hauré d'afegir tags i cover...
 
Avatar de l’usuari
tato25
Chishinchu
Chishinchu
Entrades: 3524
Membre des de: dg. 24 jul. 2005, 16:21
Contacta:

Re: Dubte sobre mida d'arxius multimedia i la seva qualitat

dj. 30 maig 2019, 02:46

Veig que a Megui li manquen diversos plugins externs, que s'haurien d'afegir buscant-los per la xarxa. Però no pateixis, et puc passar una còpia del meu. Seria extreure el seu contigut en la teva carpeta de MeGUI i sobreescriure tots els arxius.
Pel que fa al gMKVExtractGUI, jo el faig servir més per extreure audios i subs. Pel vídeo, treballo directament amb el contenidor/format, i sobre precisament això, format i contenidor, "serien" el mateix. Un còdec és "l'eina" per tractar el vídeo i àudio. Té dues funcions: codificar i descodificar. La primera és per tal que l'ordinador amb el còdec el converteixi/codifiqui amb ell, i la segona és a l'hora de reproduir l'arxiu obtingut. És a dir, busca dins del contenidor, i "llegeix" amb quin format ha estat codificat l'àudio/vídeo. Si l'aparell ho suporta, ja sigui PC, Smartphone, SmartTV, AndroidTV, consoles, tablets... no hi haurà problemes.

x264/h264 sóc còdecs gratuits dels AVC i VC-1, si no m'equivoco. Per tant, si has extret la pista de vídeo, l'hauries de ficar de nou en un mkv/mp4 per treballar-hi amb ell, canviant-li l'extensió de l'arxiu.
Quedaria així:
nom de l'arxiu.avc
nom de l'arxiu.264


Se m'ha oblidat comentar que potser et falten còdecs a l'ordinador, Una bona solució es descarregar-te un pack com el K-lite. *L'enllaç és del pack més complet. Instal·la i llestos.

Val a dir que els còdecs que s'utilitzen a nivell professional, millor dit, el bitrate que els hi donen als arxius, són exagerats perquè sempre es busca la millor qualitat, tant de vídeo com d'àduio, dins dels límits d'un disc dvd/bluray, això si parlem en formats físics de distribució, si és format digital, doncs en teoria no hi haurien límits, tan sols del servidor on estigui pujat.
Però això és una altra cosa que no ve al cas.

Ara et faré un vídeo amb tota l'explicació feta, ja diuen que una imatge val més que 1.000 paraules, i així ho entendràs millor.

PD: Si et trobes més còmode utilitzant el Handbrake, cap problema. La qüestió, com et vaig dir, és trobar aquells programes que et resultin més senzills de fer servir.
PD2: Per comprovar els resultats obtiguts, el millor és veure-ho en una pantall/monitor/televisor gran, un FullHD/1080p, i a cop d'ull, mirar els detalls de la imatge tant de l'arxiu original com del nou.
Jo no sóc tan pera-punyetes. Mentre la qualitat no sigui com un TS-Screener/Camrip, em conformo. Amb el so em passa igual.
PD3: Ara el faig el vídeo.
Imatge
 
Kaisser
Usuari
Usuari
Entrades: 20
Membre des de: dj. 12 oct. 2017, 12:42

Re: Dubte sobre mida d'arxius multimedia i la seva qualitat

dj. 30 maig 2019, 10:15

Hola tato25, en primer lloc moltes gràcies per tota l'ajuda i atenció, sembla més aviat un servei de suport empresarial que no pas un fòrum, molt agraït.

En segon lloc, faig servir aquest missatge com a resposta al teu missatge privat, espero que no et molesti dóna't que sóc incapaç de respondre't mitjançant un altre missatge privat. Sembla que els tens desactivats o jo no trobo la forma :no:.

Enllaç rebut i descarregant-lo. Quan trobi una estoneta per dedicar-hi temps actualitzaré amb tots els nous fets i les meves impressions per a que els usuaris novells i sense coneixements com jo puguin aprofitar el tema i la informació si arriben a llegir-lo fent cerques a internet.

Salut!
 
Avatar de l’usuari
tato25
Chishinchu
Chishinchu
Entrades: 3524
Membre des de: dg. 24 jul. 2005, 16:21
Contacta:

Re: Dubte sobre mida d'arxius multimedia i la seva qualitat

dj. 30 maig 2019, 10:59

De res, Kaisser. Si entenc d'alguna cosa i puc ajudar, no em costa gens fer-ho.
Sobre els missatges privats, crec que s'ha de tenir un mínim d'entrades/posts escrits, pero no em facis gaire cas. Un moderador t'ho sabrà dir millor, o potser ho trobes a les normes del fòrum, (jo no he sabut veure-ho).
Imatge
 
Kaisser
Usuari
Usuari
Entrades: 20
Membre des de: dj. 12 oct. 2017, 12:42

Re: Dubte sobre mida d'arxius multimedia i la seva qualitat

dj. 30 maig 2019, 20:42

Hola de nou tato25, gràcies per l'ajuda, tinc un munt de coses per explicar i comentar.

Primerament comentar-te que ja he descarregat de Mega tant el tutorial com l'arxiu comprimit del MeGUI pel que ja els pots eliminar si escau.

Bé, avui durant els espais morts al tren he cercat informació per veure si d'una vegada per totes començava a enxampar les abreviacions i conceptes. He llegit aquest tema juntament amb aquest que ha sigut la clau per a mi. Fins ara jo no sabia que era un BDREMUX, un BDRip i quines diferències tenen. Utilitzant un llenguatge planer, si ho he entès bé, BDREMUX és una còpia exacte y sense pèrdua del contingut dels discos Blu-ray (bé, obviant menús, però això no és rellevant per a mi), mentre que el BDRip és el resultat de processar/encodejar/modificar el BDREMUX per tal d'obtenir un arxiu amb un pes molt més petit amb l'inconvenient de tenir una pèrdua de qualitat segons com de "bé" hem fet el procés d'encodejar. L'afirmació anterior és certa?

Aprofitant el treball dels companys i aplicant-ho al context de l'anime Death Note, també en format torrent:
El company Dave2 ha pujat un BDREMUX en aquest tema.
El company anom7 ha pujat un BDRIP en aquest tema.

Entenc que, el company anom7, ha realitzat tot el procés d'encodejat que es descriu al llarg d'aquest fil (el tema del MeGUI, X264, ajuntar àudio). És a dir, si jo fes el mateix, en el meu cas amb Inuyasha, estaria fent un BDRIP amb una qualitat que estaria determinada per com de bé he ajustat el munt de paràmetres del encoder, cert?

Espero que sí, perquè després de llegir molt aquesta és la conclusió a la qual he arribat.

I quant al vídeo, comentar-te que he après MOLT i fins i tot m'he divertit amb alguns comentaris teus jeje. Resumidament, gràcies al tutorial m'entre escric aquest missatge estic fent un encode de prova però també haig de dir que em costarà molt acostumar-me a fer-ho tot sol i sense necessitat de mirar pas per pas al vídeo com fer-ho (i això que no he entrat al tema dels filtres, només m'he quedat amb els retalls de bandes negres i prou, quelcom com el que comentes de Rouroni Kenshin o Mister Ajikko em fa venir calfreds només de pensar-ho).

I bé, més o menys és això. El que si he de dir és que teniu uns pebrots ben grossos per dur a terme tota la feinada aquesta perquè tant jo com el meu ordinador estem suant amb una collonada com aquesta, sense complicació (gairebé una hora porta l'ordinador encodejant i encara no ha acabat). En qualsevol cas, a partir d'ara intentaré agrair més la feina de vosaltres, ja que fins ara només descarregava i picotejava d'aquí i d'allà sense adonar-me'n del munt d'hores que hi ha darrere.

Ah, per últim, quan configuro el preset del còdec x264 o x265, per exemple, hi ha una diferència qualitativa entre les opcions medium, placebo i ultrafast? Vull dir, amb l'opció placebo l'arxiu resultant serà d'un tamany molt petit en comparació a un resultant amb l'opció ultrafast però, obviant aquesta gran diferència de tamany, la qualitat d'imatge és la mateixa si no hem modificat cap més altre paràmetre?

Salut!

PD: Si qualsevol dia passes per La Roca del Vallès o la zona del Vallès fes-m'ho saber que estàs convidat a prendre una cervesa i petar la xerrada a una terrassa :yeah: , em sap fins i tot greu que hagis estat de bona matinada gravant un vídeo per a mi ^^u .
Kaisser l’ha editat per darrera vegada el dia: dv. 31 maig 2019, 15:48, en total s’ha editat 1 vegada.
 
Avatar de l’usuari
tato25
Chishinchu
Chishinchu
Entrades: 3524
Membre des de: dg. 24 jul. 2005, 16:21
Contacta:

Re: Dubte sobre mida d'arxius multimedia i la seva qualitat

dj. 30 maig 2019, 23:19

Sobre la primera part det teu darrer comentari, exacte. BDrip és el cas que dius de l'anom7, i BDremux, del Dave. I el que fas tu amb Inuyasha, correcte. És un BDrip.
A l'hora de codificar/"encodejar" arxius d'un bluray o Web-Dl 1080p, si no tens un pc una mica potent, li costa, perquè el procés de fer-ho xucla molts recursos.
Més que pebrots, és una afició com una altra, pero moltes gràcies per les teves paraules. Ben segur que la resta de companys que "es dediquen" de manera altruista fer ripeigs i compartir-los al fòrum, també te les agrairan.
Respecte a Ultrafast, medium i placebo:
- Ultrafast -> codifica molt ràpid amb pitjors resultats d'imatge dins del valor que li posem al bitrate o CRF.
- Medium -> codifica normal amb bons resultats d'imatge dins del valor que li posem al bitrate o CRF.
- Placebo - codifica lentíssim amb els millors resultats d'imatge dins del valor que li posem al bitrate o CRF.

La principal diferència entre tots ells es la quantitat de Frames que tracta per segon. Per posar un exemple, a ultrafast, agafa 100fps, (és un valor inventat), amb medium, uns 7~11, a placebo, entre 0,5 i 1,5. Per tant, com menys n'agafa, millor cura tindrà, però és clar, triga molt més. Diguem que amb ultrafast passa força de la imatge, amb medium, s'hi queda una estona, a Placebo, s'ho mira i remira diverses vegades fins que queda bé.
Jo, això últim, ho comparo amb el rentat o manteniment d'un cotxe:
L'ultrafast seria una ensabonada i el manteniment ja el farà un altre dia, el Medium, una ensebonada per fora, aspirar les estores i mira la pressió dels neumàtics, i al Placebo, el mateix que el medium + l'encerat, netejar les llunes per dins, finestres i tapisseria, mirar nivells d'oli, d'eixugaparabrises, d'anticongelant, de valvulina, canvis de filtres...

Pel meu horari, no pateixis. Duc a la mare a la feina a quats de cinc de a matinada de dilluns a diventres, i els dissabtes a quarts de sis. És a dir, m'aixeco a les 2 o 3, i dissabtes, a les 4 AM.
I bé, sóc d'Osona, Vic, i s'agraeix la invitació.

Que vagi bé.
Imatge
 
Kaisser
Usuari
Usuari
Entrades: 20
Membre des de: dj. 12 oct. 2017, 12:42

Re: Dubte sobre mida d'arxius multimedia i la seva qualitat

dt. 04 juny 2019, 14:54

Hola de nou,

Aquests dies he estat potinejant i cercant informació. No és que en sigui un expert ni em vegi amb cor de poder pujar a la xarxa cap cosa mínimament amb cara i ulls però a mesura que passa el temps em vaig familiaritzant amb tots els conceptes i idees d'aquest món, que no és pas fàcil.

He fet una petita comparació de prova entre MeGUI i Handbrake i he trobat que tots dos apliquen una mena de filtre de color que fa en canviï la paleta respecte a l'original (Handbrake ho fa de forma molt més exagerada que MeGUI). Per internet he trobat comentaris de gent a la qual també li passa això i en aquest fòrum mateix he trobat diversos comentaris on NO recomanen l'ús de Handbrake. És per aquest motiu que tant tu com el company intervención (és el que recordo, segurament hi hagi més) utilitzeu MeGUI en comptes de Handbrake?).

Resultat amb Handbrake:
Imatge
Imatge

Resultat amb MeGUI:
Imatge
Imatge

El script que estic utilitzant no té cap mena de filtre, o almenys això crec.
LoadPlugin("C:\Users\Javi\Desktop\MeGUI-2896-64\tools\ffms\ffms2.dll")
FFVideoSource("C:\Users\Javi\Downloads\Episodi 785. La partida de l'amor del Meijin Taiko (I).mp4", cachefile="C:\Users\Javi\Downloads\test megui.ffindex", fpsnum=25, fpsden=1, threads=1, colorspace="YUV420P8")
#deinterlace
#crop
#resize
#denoise


Salut!
 
Avatar de l’usuari
tato25
Chishinchu
Chishinchu
Entrades: 3524
Membre des de: dg. 24 jul. 2005, 16:21
Contacta:

Re: Dubte sobre mida d'arxius multimedia i la seva qualitat

dc. 05 juny 2019, 20:21

La pregunta que t'has de fer és: Quin dels dos resultats t'agrada més com ha quedat? Si és el del Handbrake, perfecte, y si és el de Megui, doncs igual.
Sobre el color, Megui, fent la indexació, t'està dient que el vídeo és a 25 fps, que fa servir 1 nucli, i que l'espai de color = al tipus de píxel i la seva profunditat de color és 8bits.

Taula de format de color

"Y" és la Luma, component que codifica la informació de lluminositat de la imatge, (imatge sense crominància/acromàtica), molt similar a la versió en blanc i negre de la imatge original, (negatiu o grisos). És la resolució total de la imatge.
Luma

"U" i "V" són el Chroma, (la crominància), que tranporta la informació de color de la imatge. Tant U com V són la meitat de la resolució de la imatge.
Crominància

Exemple:
Si la imatge és 1280*720, la luma, Y, és 1280*720 en grisos, U i V 640*360 cadascun en color.

Però bé, a banda de ser un "coñazo" tot això, si no t'agrada com queda el color de la imatge, li pots afegir al teu script el Tweak. Per exemple:
LoadPlugin("C:\Users\Javi\Desktop\MeGUI-2896-64\tools\ffms\ffms2.dll")
FFVideoSource("C:\Users\Javi\Downloads\Episodi 785. La partida de l'amor del Meijin Taiko (I).mp4", cachefile="C:\Users\Javi\Downloads\test megui.ffindex", fpsnum=25, fpsden=1, threads=1, colorspace="YUV420P8")
tweak(sat=1.05, cont=1.1, bright=-3, hue=-1)


sat = Saturació. De 0.0 a 10.0, per defecte 1.0. 0 seria en blanc i negre.
cont = Contrast. De 0.0 a 10.0, per defecte 1.0
bright = Brillantor. De -255.0 a 255.0, per defecte 0.0
hue = Tonalitat. -180.0 a 180.0, per defecte 0.0

L'ordre d'ells dins de tweak és indiferent, però sí ho és la "," entre els valors.

I per acabar, i com apunt, "#" davant d'una ordre, indica que no l'executarà. Al teu cas, doncs no farà deinterlace, (desentrellaçar), crop, (treure bandes negres), resize, (redimensionar la resolució) i denoise, (treure-li soroll a la imatge).
Si a
tweak(sat=1.05, cont=1.1, bright=-3, hue=-1)

ho canviem per
#tweak(sat=1.05, cont=1.1, bright=-3, hue=-1)

no farà la correcció de color que li hem dit.
Imatge

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 15 visitants