Anime i manga en català

Moderadors: Moderadors, Webmaster

 
Avatar de l’usuari
Elwe
Moderadors
Moderadors
Entrades: 1907
Membre des de: ds. 11 oct. 2003, 19:57

Normes del fòrum - Act 9/08/2020

dl. 02 feb. 2015, 20:39

Normes del fòrum
En aquest tema es posaran totes les normes relatives al fòrum, ja siguin de caracter general o específiques d'un subfòrum concret. Això no implica que a cada subfòrum estiguin també les normes relatives a aquell subfòrum en concret.


Condicions de registre al fòrum
Tot i que els administradors i moderadors d'aquest fòrum faran tot el que sigui possible per eliminar o editar qualsevol material qüestionable tan ràpidament com sigui possible, és impossible revisar cada missatge. Per tant, et dones per assabentat que tots els missatges publicats en aquests fòrums expressen els punts de vista i opinions dels seus respectius autors i no la dels administradors, moderadors o el webmaster (excepte els missatges publicats per ells mateixos) per la qual cosa no se'ls considerarà responsables.
Estàs d'acord amb no publicar material insultant, obscé, vulgar, d'odi, amenaçant, orientat sexualment, o cap altre que d'alguna manera violi les lleis vigents. Si publiques material d'aquesta ­índole, el teu compte serà cancel·lat (i el teu proveïdor d'accés a internet avisat). La direcció IP de tots els missatges es guarda per ajudar a complir aquestes normes. Estàs d'acord amb que el webmaster, administrador i moderadors d'aquest Fòrum tenen dret a esborrar, editar, moure o tancar qualsevol tema en qualsevol moment si ho consideren convenient. Com a usuari acceptes que tota la informació que has introduït sigui emmagatzemada en una base de dades. Tot i que aquesta informació no serà proporcionada a tercers sense el teu consentiment, el webmaster, l'administrador i els moderadors no poden responsabilitzar-se per intents de hackers que puguin portar a que aquesta informació es vegi compromesa.
Aquest sistema de fòrums utilitza cookies per emmagatzemar informació al teu ordinador. Aquestes cookies no contenen la informació que has introduït, només s'utilitzen per millorar la visualització dels fòrums. L'email només s'utilitza per confirmar els detalls del teu registre i contrasenya (i per enviar-te una nova contrasenya si oblides la que tens actualment).
En registrar-te acceptes totes aquestes condicions.


Normes respecte avatars i signatures
Les dimensions màximes permeses al fòrum pels avatars és de 140x140 pixels.
Les dimensions màximes per les firmes és de 600px (pixels) d'amplada i 150 d'alçada, i de 4 línies d'alçada si no hi ha imatge i es tracta només de text (lí­nies buides incloses).
No es permeten avatars i signatures amb so 'intrusives'. Sí que es permeten aquelles a les quals l'usuari ha de fer click a sobre per escoltar el so.


Normes respecte a la publicació de temes
Abans d'obrir cap tema nou, seguiu aquestes senzilles recomanacions:
1- Feu servir la cerca per assegurar-vos de que el tema del qual voleu parlar no ha estat anteriorment comentat o contestat a altra missatge del fòrum. Encara que no ho sembli la gent es cansa de contestar 20 cops el mateix. ^^u
2- Assegureu-vos que publiqueu el missatge al subfòrum correcte. Només heu de mirar la descripció del subfòrum (per exemple: "Peticions: Subfòrum per peticions de fonts, material audiovisual i altres.") per veure si va a un o un altre. En cas de dubte els moderadors s'encarregaran de moure'l al subfòrum adient. Tot post que es vegi clarament que s'ha publicat al subfòrum que no toca té moltes possibilitats d'acabar a la paperera.
3- Seguiu les normes de publicació del subfòrum en el qual publiqueu el missatge. Qualsevol missatge que no compleixi les normes del subfòrum corre el mateix risc d'acabar a la paperera o esborrat directament (segons l'humor del moderador ;) ).


Normes respecte al contingut dels missatges
No s'admeten als missatges fotografies amb contingut pornogràfic.
No s'admeten al fòrum missatges/opinions que, segons el nostre parer, tinguin qualsevol mena de relació amb la política, ja sigui de forma directa o indirecta.


Normes respecte a la publicitat.
No es permet als missatges la publicació d'enllaços que portin a planes d'Internet a on es venen serveis i/o productes i que treguin benefici econòmic d'això, ja sigui la plana mateix o l'usuari que publica el missatge.
Queda inclosa dins d'aquesta norma qualsevol enllaç que aparegui al cos dels missatges, avatar, firmes i/o perfil de l'usuari.
Queda exclosa d'aquesta norma els enllaços que tinguin a veure amb el tema del qual es parla al fil a on es publica el missatge (es a dir, es pot posar, per exemple, un enllaç a Ono si s'està parlant d'operadors d'Internet).
Evidentment queda exclòs d'aquesta norma una plana personal que no vengui res per si mateixa, tot i que després pugui tenir publicitat incorporada d'altres planes.


Normés del subfòrum servei tècnic
És obvi que la majoria de dubtes i problemes que es plantegen sempre són els mateixos, així­ que siusplau abans de formular el vostre dubte procureu fer servir la funció de cerca que porta el fòrum per així­ evitar repetir preguntes que ja han estat explicades en altres posts.


Normes generals del subfòrum ''ed2k'', ''Bittorrent i DD'' i ''No Anime / Manga''.
No es permet la publicació de missatges que obliguin a visitar altres webs/fòrums per baixar-se el torrent, elink, etc... Es a dir, és obligatori la publicació del torrent, elink o direcció del grup de les news al cos del missatge que es publiqui aquí­ a Animelliure, independentment que després es vulgui fer referència a la web de la qual procedeix o per la qual s'ha fet la release. Queda fora d'aquesta norma els enllaços a fitxers allotjats a servidors de descàrrega directa (DD).
No es permet la publicació d'enllaços a fitxers que estiguin allotjats a servidors de Descàrrega Directa en les quals l'usuari que publica aquests enllaços, o un altre usuari (encara que no estigui registrat a Animelliure), pugui treure benefici econòmic.


Normes del subfòrum ed2k
Aquest subforum es només per llançaments mitjançant clients de la xarxa ed2k. Això vol dir que qualsevol altre tema serà mogut a la paperera o, en el seu defecte, esborrat.
Els elinks deuen de ser posats al fil al primer post on anuncieu la pujada. Si poseu la url només, el fil serà mogut o esborrat automàticament per considerar-se spam.
S'ha afegit també una nova norma sobre la col·locació dels elinks per no desquadrar el fòrum: Aquí
Per als nous usuaris, dir que procureu posar només releases. Per qualsevol altra consulta, feu-ho al mateix fil del anime que busqueu ( tampoc està mal utilitzar la cerca, cosa que pareix que molta gent no sap el que és) o bé als subfòrums corresponents, sinó el vostre fil serà mogut i si hi ha reiteració, serà esborrat sense cap explicació.
A partir d'ara faran falta etiquetes per tal de posar els elinks al subfòrum. Aquesta iniciativa es deguda al caos que hi ha últimament al subfòrum i la queixa de alguns usuaris al respecte que tenen dificultat per identificar les releases amb els idiomes que busquen. Per tant es per fer mes ràpid i accessible el subfrum als usuaris.
Les etiquetes seran les següents i es deuran posar al nom del fil:
[Cast]
[VOSC]
[VOSE]
[Multi]
[VO]
El català no cal indicar-lo perquè aquest és un fòrum d'anime en català i per tant en teoria deuria de ser l'idioma principal


Normes del subfòrum Bittorrent i DD
En aquest subforum, només es publicaran anuncis de pujades a qualsevol mitjà que no sigui la xarxa ED2k (news, BT, FTP,...).
Per demanar seeds per un arxiu al BT, o algun dubte tècnic sobre el funcionament de les news o el BT (per citar els cassos més freqüents) ja existeix un subfòrum especific per aquestes qüestions, o sigui, que qualsevol missatge d'aquest tipus serà enviat directament a la paperera.
Per fer mes ordenada aquesta secció, a l'hora de publicar temes, s'hauran de posar les següents etiquetes:
[n]: Per anunciar pujades a les news.
[bt]: per anunciar pujades per Bittorrent.
[DD]: Pujades a un server de descàrrega directa.
[IRC]: Quan es comparteix per IRC
[altres]: Per qualsevol altre mitjà de descàrrega.
Per ajudar a la comprensibilitat del subfòrum, cada cop que s'anuncii una nova pujada a traves del BT, s'haurà d'obrir un tema nou.
Els missatges que no compleixin amb això seran tancats.
Aquesta norma també s'aplicarà a la resta de pujades a través d'altres mitjans de descàrrega en el que els arxius durin un curt espai de temps, com poden ser les news o qualsevol altre.


Normes bàsiques del subfòrum No Anime / Manga
Aquest subforum es per penjar qualsevol fitxer per descarregar que no sigui d'anime, però que tingui relació amb anime, o animació, per exemple: live action pel·lícules, jocs, series, etc.
Igual que en els altres subforums, per ordenar una mica, indiqueu al títol de què es tracta amb les següents etiquetes:
[JOC] Pels jocs.
[PELI] Per les pel·lícules
[SERIE] Per les series.
[MUSICA] Per la música.
[ALTRES] Qualsevol cosa que no encaixi a cap categoria anterior.
Es OBLIGATORI que dintre del missatge hi hagi el link directe (ja sigui BT, emule, DD, etc) per descarregar el fitxer (no serveix ficar un link a una web). I també és obligatori especificar l'idioma de l'arxiu.

Normes del subfòrum Peticions
"Clickeu aquí per llegir-les."
INTRODUCCIÓ

Bàsicament, com a Normes ens referim a etiquetes informatives que ens ajudaran només amb veure el títol d'un post a fer-nos una idea del que hi ha a dins (i decidir si entrar-hi o no) i si podem ajudar.

Per exemple, si un usuari vol demanar fonts per l'eMule de la sèrie Slam Dunk, si veiem que el post té com a títol:

[FONTS][eMule] "Slam Dunk"


Sabem perfectament de que va aquell post i si podem atendre la petició o per el contrari, jo no tinc la sèrie Slam Dunk i per tant guanyo temps només amb el títol i no cal que entri a tots els posts per veure que s'hi demana.

A part de l'etiqueta, un títol CLAR ajudarà moltíssim, no és el mateix:

[PET][DD] One Piece


que

[PET][DD] One Piece capítol 187


També dir que abans de fer una petició de fonts, d'una sèrie, una pel·lícula... O d'altres, s'hauria de fer servir el buscador del fòrum Imatge per veure si la Petició que volem fer ja existeix i així no repetir-la (el que podem fer és escriure una resposta en la Petició que ens interessa, per tal de fer veure que aquella Petició encara no ha estat atesa i que torna a ser demanada).

Per tot lo esmentat anteriorment utilitzarem les etiquetes:

ETIQUETES

Les etiquetes es divideixen en 3 grups:

1er grup:

En teoria aquest grup és el gruixut del subfòrum, és bàsicament per "demanar" una sèrie, pel·lícula ... Ja sigui en termes de creació o distribució. També donem cabuda a fer la petició de pujar una sèrie a DD ja que sabem que molts usuaris ho demanen (o altres mètodes com eMule, BT, PANDO, etc).

Què em de fer servir:

- [PET]
 • [DD]: demanar si algú pot pujar una sèrie existent en DD.
 • [ed2k]: demanar si algú pot pujar una sèrie existent al eMule.
 • [BT]: demanar si algú pot pujar una sèrie existent per BT.
 • ...O qualsevol altre etiqueta per el mitjà on voleu que es pugi una sèrie existent.

 • [SÈRIE]: demanar si algú pot rippejar o distribuir una sèrie en concret.
 • [PEL·LÍCULA]: demanar si algú pot rippejar o distribuir una pel·lícula en concret.
 • [OVA]: demanar si algú pot rippejar o distribuir una OVA en concret.
 • [ESPECIAL]: demanar si algú pot rippejar o distribuir un especial en concret.
 • ... : o l'etiqueta que creieu més convenient si el que demaneu no s'adapta a les altres etiquetes.

Exemples:
[PET][DD] Orphen
(algú demana que es pugi la sèrie Orphen en DD)

[PET][DD] One Piece capítol 187
(algú demana que es pugi el capítol 187 de One Piece en DD)

[PET][SÈRIE] Bleach en Català
(algú demana si algú pot rippejar i/o distribuir la sèrie Bleach)


2on grup:

El subfòrum també serveix per demanar fonts (malauradament, hi ha molta de la nostra feina que es queda amb molt poques fonts al eMule per exemple).

- [FONTS]
 • [eMule]
 • [BT]
 • ...O l'etiqueta del mitjà del qual voleu fonts

Exemples:
[FONTS][eMule] Orphen
(algú demana fonts, és a dir gent que es posi a compartir la sèrie o el capítol per l'eMule perquè l'usuari pogui acabar de descarregar).


3er grup:

Per tot tipus de material relacionat com podeu veure més abaix en les etiquetes.

- [ALTRES]
 • [ÀUDIOS]: per demanar àudios
 • [CARÀTULES]: per demanar caràtules
 • [MENÚS]: per demanar menús
 • [SUBTÍTOLS]: per demanar subtítols
 • [OST]: per demanar una banda sonora, canço...
 • [ARTBOOKS]
 • [MANGA]
 • ...Si tot i així voleu demanar una altre cosa podeu especificar després de l'etiqueta [ALTRES], l'etiqueta que creieu més convenient.

Exemples:
[ALTRES][ÀUDIOS] Death Note en Català
(algú demana els àudios de Death Note)QUÈ HA PASSAT AMB EL MEU TEMA/POST?

S'HA MOGUT A UN ALTRE SUBFÒRUM

Encara que aquest fòrum doni cabuda a Peticions molt diverses, si algun usuari vol demanar una cançó de la Shakira, o la traducció d'una cançó, demanar si algú vol compartir pis amb ell, etc; Tot això és per l'OFFTOPIC i no un subfòrum de Peticions d'una web d'Anime i Manga.

Si voleu demanar/fer una petició per crear un projecte propi, demanar ajuda, material, etc, per això teniu el subfòrum PROJECTES. La diferència és, que escriure en el subfòrum projectes vol dir que vosaltres esteu relacionats amb el projecte.

Aquí teniu les normes del subfòrum Projectes per si dubteu:

viewtopic.php?f=27&t=9505" onclick="window.open(this.href);return false;

D'altra banda, hi ha gent que fa una petició del tipus, tal capítol no es veu bé al meu ordinador, això no és pel Peticions tampoc, sinó pel SERVEI TÈCNIC.

Altres Peticions com si tal sèrie existeix amb català, informació d'una sèrie o release, com es deia aquella sèrie que mirava de petit... Tot això és pel fòrum de ANIME I MANGA, fixeu-vos en la seva descripció: Per parlar de les sèries que es distribueixen o de l'anime i manga en general.

Com veieu pot haver-hi varis motius per el qual el vostre tema s'hagi mogut del Peticions, heu de tenir cura de que això no passi llegint les normes de cada subfòrum per entendre on van les coses.

S'HA ELIMNINAT = ENVIAT A LA PAPERERA

Això pot ser per diversos motius:

 • Els títols tipus, "Ajuda!", "SOS", "Importantí­ssim", etc, i per tant, sense informació útil.
 • Tot post s'ha de fer amb un mínim d'educació i amb això vui dir no exigir les coses, tipus: TREIEU YA EL CAPITULLL "X" VAAA SI Q TARDEUU...
 • Tan si ets un usuari nou com un usuari veterà t'has d'haver llegit les normes del subfòrum i complir-les.
 • Un mal ús del subfòrum que no compleixi les normes generals del fòrum d'Animelliure.


CONCLUSIÓ

El compliment d'aquestes normes (etiquetes i títols clars) és simplement per ajudar a tots els usuaris a fer un subfòrum més entenedor i coherent. Agraïm a tots els que col·laboren i així mateix, si veieu abans que els Moderadors a algú que no utilitza les etiquetes i fa posts difícils d'entendre amb el títol, podeu utilitzar el recurs Informar d'aquesta entrada Imatge i així ajudareu a que nosaltres ho detectem ràpidament.Normes d'ús general
Pseudomoderació 1: No contestis a temes publicats només per dir que no es compleixen les normes. Sisplau, ja tenim als moderadors per això. Si creus que hi ha algun usuari que ha trencat alguna regla del fòrum avisa a un moderador mitjançant un missatge privat o mitjançant l'opció del fòrum "Informar d'aquesta entrada" Imatge.

Cap usuari es troba per damunt d'altre. Ser un usuari antic o amb més missatges al fòrum no dona cap dret a saltar-se les normes, o a riure's o insultar a cap altra usuari ni a actuar amb prepotència vers els altres. Evidentment ser un nou usuari tampoc. :-P

Els temes o missatges sense cap sentit i que no aporten res al tema no van enlloc. Això no és cap xat, ni cap weblog.

Al fòrum d'Animelliure ets lliure d'entrar-hi, però recorda que hi han normes que s'han de complir. Els moderadors vetllaran pel compliment d'aquestes normes i el bon funcionament del fòrum. Acata les decisions dels moderadors. Si no hi estàs d'acord ets també lliure d'anar-te'n del fòrum.

No obris temes per tractar assumptes personals amb un altre usuari o preguntes destinades a un únic usuari. Fes servir el sistema de missatgeria privada (mp).

No obris temes nous per parlar d'un tema que es trobava a un altre fil que s'ha tancat. Si s'ha tancat haurà estat per algun motiu. No obris un tema nou per preguntar perquè s'ha tancat. Si vols envia un missatge privat a un moderador per preguntar el motiu. No obris un tema nou per disculpar-te. Envia un missatge privat al moderador.

Els moderadors d'Animelliure no es fan responsables del contingut dels missatges publicats pels usuaris de la web. Només els usuaris són responsables dels seus missatges. Si no li agrada allò que diu un usuari, no és la nostra culpa. Però si creu que incompleix alguna norma, avisi per missatge privat al moderador del fòrum corresponent o mitjançant l'opció del fòrum "Informar d'aquesta entrada" Imatge.

No feu cites de missatges sencers. Feu referència només al text que voleu comentar.
 
Avatar de l’usuari
Elwe
Moderadors
Moderadors
Entrades: 1907
Membre des de: ds. 11 oct. 2003, 19:57

Re: Normes del fòrum - Act 24/01/15 2

dl. 02 feb. 2015, 20:40

S'han actualitzat les normes del fòrum en la part que fa referencia a Normes generals del subfòrum ''ed2k'', ''Bittorrent i DD'' i ''No Anime / Manga''.

Normes generals del subfòrum ''ed2k'', ''Bittorrent i DD'' i ''No Anime / Manga''.
No es permet la publicació de missatges que obliguin a visitar altres webs/fòrums per baixar-se el torrent, elink, etc... Es a dir, és obligatori la publicació del torrent, elink o direcció del grup de les news al cos del missatge que es publiqui aquí­ a Animelliure, independentment que després es vulgui fer referència a la web de la qual procedeix o per la qual s'ha fet la release. Queda fora d'aquesta norma els enllaços a fitxers allotjats a servidors de descàrrega directa (DD).
No es permet la publicació d'enllaços a fitxers que estiguin allotjats a servidors de Descàrrega Directa en les quals l'usuari que publica aquests enllaços, o un altre usuari (encara que no estigui registrat a Animelliure), pugui treure benefici econòmic.

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant